Op eigen kracht en zelfredzaamheid participeren in de maatschappij

Bij Optimal Zorg is de cliënt altijd het middelpunt. Daarom benaderen we zorg als maatwerk. Samen met jou zoeken we naar een duurzame oplossing die jouw plaats in de maatschappij verstevigt.

Onze aanpak wordt volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Ontdek ons uitgebreide zorgaanbod hieronder.

Dagbesteding

Optimal Zorg biedt zinvolle dagbesteding voor een dagelijkse, waardevolle invulling van je tijd. Onze dagbestedingsprogramma’s worden op maat gemaakt, met als doel het vinden van een geschikte werkplek of therapeutische activiteiten die bijdragen aan het behouden van contact met de samenleving. Afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren, kan onze dagbesteding zowel individueel als in groepsverband worden aangeboden.

Begeleid wonen

Bij Optimal Zorg focussen we op het versterken van jouw zelfredzaamheid door middel van begeleid wonen. We bieden ondersteuning bij de dagelijkse uitdagingen en zorgen samen met een vaste begeleider voor structuur en overzicht in de huiselijke werkzaamheden. Mocht zelfstandig wonen geen haalbare optie meer zijn, dan heeft Optimal Zorg verschillende locaties beschikbaar voor beschermd wonen.

Ambulante hulpverlening

Soms is extra ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Daarom biedt Optimal Zorg ambulante hulpverlening aan, waarbij de invulling van de zorg varieert en nauwkeurig is afgestemd op jouw specifieke hulpvraag. Op deze manier zorgen we altijd voor ambulante begeleiding die precies past bij jouw behoeften.

24-uurs Crisisopvang

Naast ons standaard begeleidingsaanbod, biedt Optimal Zorg ook crisiszorg. Wij geloven dat iedereen recht heeft op een veilige woonplek waar verzorging, bescherming en begeleiding centraal staan. Onze crisiszorg is er speciaal voor situaties waarin het thuis of elders wonen voor (jong)volwassenen onverantwoord is en er dringend behoefte is aan acute zorg. Het primaire doel van onze crisiszorg is om (jong)volwassenen in een veilige omgeving tot rust te laten komen.

Deze zorg wordt aangeboden voor een periode van maximaal 28 dagen, met de mogelijkheid tot verlenging indien nodig. Zodra de (jong)volwassenen gestabiliseerd zijn en de thuissituatie of situatie elders weer veilig is, kan er een vervolgtraject worden ingezet. Bij Optimal Zorg zorgen we voor een veilige en vertrouwde leefomgeving waar de cliënt altijd centraal staat.

Kom in contact

Direct aanmelden?

Wil jij gericht werken aan jouw hulpvraag? Optimal Zorg staat klaar om je te ondersteunen. Neem vandaag nog de eerste stap naar een stabieler dagelijks en maatschappelijk leven.